V Dolomitech začínají vánoční trhy, poznejte jejich atmosféru a místní speciality - Aktuálně o Dolomitech | Co se děje v Dolomitech

dolomity-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

V Dolomitech začínají vánoční trhy, poznejte jejich atmosféru a místní speciality

Tradice vánočních trhů vznikla ve čtrnáctém století v Německu a brzy se rozšířila do dalších evropských zemí. Dnes jsou trhy v západním světě neodmyslitelnou součástí adventního období a jejich návštěva se stala mezi lidmi oblíbenou předvánoční zábavou i příležitostí k nákupu dárků. Vánoční trhy v italských Dolomitech jsou známy svojí jedinečnou atmosférou, historická města a městečka v italských horských oblastech mají právě v tomto období největší kouzlo. V následujících odstavcích naleznete tipy k návštěvě těch nejzajímavějších míst, kde se tradiční trhy konají.

První tipem je pozvánka do malebné historické vesničky Castelrotto v jižním Tyrolsku. Místní umělečtí řemeslníci zde každoročně s příchodem adventu rozloží svoje stánky a prodávají tradiční výrobky nebo vánoční výzdobu. Hlavním tahákem těchto trhů je však gastronomie, zdejší trhy jsou vyhlášeny svými specialitami. Návštěvníci mohou vyzkoušet chuť místních pokrmů a cukroví nebo si pochutnat na opojném, hojně kořeněném svařeném víně.

Ti, kdo hledají tu pravou vánoční atmosféru, se mohou dále vydat třeba do Trenta, hlavního města jihotyrolské provincie Trentino. Toto překrásné město v údolí se může pochlubit kostelem s malebnou zvonicí nebo katedrálou, jejíž originální architekturu jezdí obdivovat turisté z celé Evropy. Místní trhy jsou vyhlášené a jako téměř ve všech ostatních městech jsou otevřeny každý pátek a o víkendu.

Skvělým tipem k vánočnímu výletu je jistě Bolzano, skvostné historické město a centrum jižního Tyrolska. Jeho ulice jsou lemovány románskými a gotickými kostely a zdejší architektura je oceňována zejména pro svou originalitu. Po staletí se zde totiž míchaly německé a italské vlivy, což je na charakteru zdejší výstavby dost znát. Navíc je město usazeno mezi zasněženými vrcholy italských Alp, takže pohled na panorama hor a střech bolzanských staveb rozhodně stojí za to. Vzhledem k tomu, že sem před vánocemi míří hodně lidí, jsou tu trhy otevřeny každý den.

Další trhy v Dolomitech jsou například v lázeňském městečku Merano, které se nachází nedaleko Bolzana, ve Val Gardenu v oblasti Santa Cristina a v mnoha dalších městech. Většina z nich nabízí dobré jídlo a pití a doprovodný program, třeba vystoupení pěveckých sborů a kapel nebo skupin tradičního tance. Pokud se tedy před vánoci ocitnete v Dolomitech, neváhejte se na nějaký ten vánoční trh vydat, určitě nebudete litovat.

Předešlý
 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje